Ayurvediska möten

Minns hur du som liten upptäckte världen genom dina sinnen?

 

Många gånger blev vi tillsagda att det vi kände inte var rätt. Som när vi var mätta, men det var mat kvar, då skulle vi äta upp.

 

För att ta tillbaka tilliten till våra sinnen och signaler behöver vi låta oss sitta ner och lyssna in vad kroppen vill säga oss. Öppna dig själv för att ta tillbaka kunskap, kraft och tillit till dig själv och dina egna sinnen. För att helt kunna lita på dina sinnen behöver du vara i balans. Men med ambitionen att lyssna inåt och känna efter hur du mår och påverkas i olika situationer, kommer du framåt. För att skapa struktur till att hjälpa kroppen till balans tar jag själv hjälp av ayurvedan. Egentligen är det rätt självklara saker som att när jag känner mig tung en dag, då kan jag välja mat som är lätt. Det är att komma ihåg att göra valen som är svårt.

Jag vill dela med mig av de strukturer som ayurveda erbjuder så att du också kan börja känna in vad som passar just dig.

Mina första tips är att börja känna efter när du är hungrig respektive mätt. Är du bara sugen eller verkligt hungrig? Vad vill kroppen faktiskt ha? När du står vid kaffeautomaten/kokaren önskar du dig verkligen en kopp till? Är första klunken god men inte de följande? Ta då första klunken men avstå resten. Lyssna på dig själv och prova olika sorts mat. Känn in hur länge du håller dig mätt. Prova att ät i lugn och ro där du tillåter dig själv att verkligen känna alla smaker. Hur är det? Gör det någon skillnad för dig i när du känner mättnad och hur länge du känner mättnad?

Läs mer här:

Ayurvedakurs för kvinnor:

Vad: Ayurveda-kurs för kvinnor, om 12 kurstimmar

När: Lö 2/9-17 kl.9-13

Lö 7/10-17 kl. 9-13

Lö 11/11-17 kl. 9-13

Plats: Hälsans Hus

Mårtenstorget 6, Lund

Pris: 3900 kr (inkl. moms)

Matens väg till din läkning

Ayurveda betonar vikten av att äta det du mår bra av. Minst lika viktigt är dock att laga och äta maten i närvaro med dig själv.

 

Tillåt dig själv att ta del av alla smaker du känner i maten. Upplev maten med hela kroppen; smak, syn, doft, hörsel och känsel i hand eller mun.

 

Hållbarhetsholken - företaget innehar F-skattsedel och branchförsäkring

Följ Hållbarhetsholken:

  • w-facebook